КУХНЯ НА ЯХТІ
Що ж ми їстимемо на яхті? Чи не помремо ми зголоду? Як часто нам доводиться відповідати на подібні питання яхтсменам початківцям. Запевняємо вас, на яхті є усі умови, і можливості харчуватися не гірше, ніж у вишуканому ресторані. Головне - бажання і настрій!
BBYachting
ОСНАЩЕННЯ
BBYachting
Кухня, або Камбуз оснащений усім необхідним, щоб реалізувати будь- які кулінарні здібності та здивувати команду. Тут є холодильник, морозильник, газова плита, духовка, раковина з холодною та гарячою водою, весь комплект необхідного посуду: глибокі тарілки, звичайні тарілки, блюдця, чашки, склянки, келихи, ложки, вилки, ножі, комплект каструль різного розміру, сковорода, чайник, друшляк та ще багато інших корисних дрібниць. Чим вище рівень класу та комфорту яхти, тим краще оснащеність: кавоварка, льодогенератор, мікрохвильова піч, посудомийка і навіть пральна машина!
ВАХТА
BBYachting
Уся команда бере участь у приготуванні їжі згідно з встановленим чергуванням. Це морський закон: камбуз - місце підвищеного ризику, тут вогонь, газ, окріп, тому кількість людей на камбузі під час приготування їжі мінімальна. Призначається вахта з 2 людей, які забезпечують харчування та напої протягом дня. Щодня має бути гаряча страва. Щодня вахта змінюється. Чергові також стежать за порядком у камбузі та кокпіті.
ХВИЛЯ!
BBYachting
Готувати на плиті можна тільки тоді, коли яхта йде на моторі або ми стоїмо в бухті, якорі або в марині. З появою хвилі, команда повинна голосно попередити камбуз, крикнувши «Хвиля!». Якщо яхта йде під вітрилами, заборонено готувати на плиті, якщо шкіпер не дав іншу команду.
ЕКОНОМІЯ
BBYachting
Під час переходу дуже економно витрачаємо воду! Баки з прісною водою не безмежні, а вода нам життєво потрібна. Ніколи достеменно не відомо, коли ми зможемо поповнити баки прісною водою.
ПОРЯДОК
BBYachting
Перед виходом з марини в море чекаємо, коли камбуз закінчив приготування їжі, помив і прибрав посуд, закрив усі ящики, закріпив усе, що може впасти і розлитися, заповнюємо баки свіжою водою і виходимо в море.
ЕКОЛОГІЯ
BBYachting
Дбайливо ставимося до нашої природи. Сортуємо сміття, нічого не викидаємо за борт, не виносимо на палубу пластиковий посуд, якщо він може полетіти за борт.
ШКІПЕР
BBYachting
Шкіперу заборонено готувати на кухні. Обов'язок шкіпера постійно стежити за безпекою команди, яхти. Тому за законом команда повинна годувати шкіпера протягом усього круїзу. Адже від шкіпера залежить ваше життя та безпека. Гарним тоном буде запросити шкіпера на вечерю до ресторану. Адже все на яхті – це єдина команда!
Збираючись на яхту, продумайте страву, якою ви здивуєте свою команду. Заздалегідь купіть спеції, приправи, їх може не опинитися у місцевих магазинах.
Загальні поради для меню на яхті
BBYachting
Усі страви мають бути максимально прості та швидкі у приготуванні.
Вранці краще приготувати заготівлі на цілий день. Продумайте заздалегідь, чим ви будете годувати команду, докупіть необхідні продукти поки яхта в марині.
Купання в морській воді, вітер, сонце забирають багато енергії у людини, тому ваше меню має бути поживнішим, ніж зазвичай.
На морі краще харчуватися морськими продуктами: мідії, устриці, креветки, гребінці, різноманітна риба, восьминоги та багато іншого. Все це можна придбати в кожному маленькому містечку, якщо рано встати.
BBYachting
Страви, які потрібно обов'язково приготувати на яхті
BBYachting
  • Яєчня в листі цикорію – рецепт від шкіпера. Дуже швидко, смачно, красиво та поживно!
  • Гарячі бутерброди Богданчики». Ідеальний перекус під час тривалого переходу. Назву «Богданчики» вигадав маленький хлопчик Ваня, коли Богдан Бродовскі приготував йому ці канапки
  • Спагетті з креветками у найніжнішому вершково-чесночно-сирному соусі
  • Авокадо з креветками. Цей рецепт ми привезли з острова Ла-Гомера, Канарські острови. Саме так там подається креветковий салат із авокадо. Будете на Канарських островах, обов'язково завітайте до Ла Гомера!
  • Мідії в білому вині та устриці з річки КРКА. На яхті ми завжди плануємо свою подорож так, щоб зайти на ферми та купити свіжих устриць та мідій
  • Паста Болоньєзе. Яка ж поїздка не обходитися без макаронів по-флотськи, але на яхті ми готуємо виключно Паста Болоньєзе!
BBYachting
Рис із індичкою в кисло-солодкому соусі
BBYachting
Яєчня в листі цикорію
BBYachting
Панкейки із джемом або медом
BBYachting
Гарячі бутерброди Богданчики»
BBYachting
Спагетті з креветками
BBYachting
Крем-суп із броколі, цибулі-порею, петрушки
BBYachting
Авокадо з креветками
BBYachting
Мідії в білому вині та устриці з річки КРКА
BBYachting
Паста Болоньєзе
Творіть, експериментуйте та насолоджуйтесь відпочинком на яхті!
BBYachting
BBYachting
Ми
в Instagram
BBYachting