Кухня на яхті
Кухня на яхті, чи по-морському - камбуз оснащена усім необхідним для того, щоб можна було реалізувати кулінарні здібності і здивувати команду
BBYachting
ОСНАЩЕННЯ
BBYachting
Кухня або Камбуз оснащений усім необхідним, щоб реалізувати будь-які кулінарні здібності та здивувати команду. Тут є холодильник, морозильник, газова плита, духовка, раковина з холодною та гарячою водою, весь комплект необхідного посуду: глибокі тарілки, звичайні тарілки, блюдця, чашки, склянки, келихи, ложки, вилки, ножі, комплект каструль різного розміру, сковорода, чайник, друшляк та багато інших корисних дрібниць. Чим вище рівень класу та комфорту яхти, тим краще оснащеність: кавоварка, льодогенератор, мікрохвильова піч, посудомийка і навіть пральна машина!
ВАХТА
BBYachting
Вся команда бере участь у приготуванні їжі згідно з встановленим чергуванням. Це морський закон: камбуз – місце підвищеного ризику, тут вогонь, газ, окріп, тому кількість людей на камбузі під час приготування їжі мінімальна. Призначається вахта з 2 осіб, які забезпечують харчування та напої протягом дня. Щодня має бути гаряча страва. Щодня вахта змінюється. Чергові також стежать за порядком у камбузі та кокпіті.
ХВИЛЯ
BBYachting
Готувати на плиті можна лише тоді, коли яхта йде на моторі або ми стоїмо у бухті, якорі чи марині. З появою хвилі команда має голосно попередити камбуз, крикнувши «Хвиля!». Якщо яхта йде під вітрилом, то заборонено готувати на плиті, якщо шкіпер не дав іншу команду.
ЕКОНОМІЯ
BBYachting
Під час переходу дуже економно витрачаємо воду! Баки із прісною водою не безмежні, а вода нам життєво потрібна. Ніколи достеменно невідомо, коли ми зможемо поповнити баки прісною водою.
ПОРЯДОК
BBYachting
Перед виходом з марини в море чекаємо, коли камбуз закінчив приготування їжі, помив і прибрав посуд, закрив усі ящики, закріпив усе, що може впасти і розлитися, заповнюємо баки свіжою водою і виходимо в море.
ЕКОЛОГІЯ
BBYachting
Дбайливо ставимося до нашої природи. Сортуємо сміття, нічого не викидаємо за борт, не виносимо на палубу пластиковий посуд, якщо він може полетіти за борт.
ШКІПЕР
BBYachting
Шкіпер заборонено готувати на кухні. Обов'язок шкіпера постійно стежити за безпекою команди, яхти. Тому згідно із законом команда повинна годувати шкіпера протягом усього круїзу. Адже від шкіпера залежить ваше життя та безпека. Гарним тоном буде запросити шкіпера на вечерю до ресторану. Адже все на яхті – це єдина команда!
Збираючись на яхту, продумайте страву, якою ви здивуєте свою команду. Заздалегідь купіть спеції, приправи, вони можуть опинитися у місцевих магазинах.
Страви, які потрібно обов'язково приготувати на яхті
BBYachting
  • Яєчня в листі цикорію – рецепт від шкіпера. Дуже швидко, смачно, красиво та поживно!
  • Гарячі бутерброди Богданчики». Ідеальний перекус під час тривалого переходу. Назву «Богданчики» вигадав маленький хлопчик Ваня, коли Богдан Бродовський приготував йому ці бутерброди.
  • Спагетті з креветками в ніжному вершково-чесночно-синьому соусі.
  • Авокадо з креветками. Цей рецепт ми привезли з острова Ла Гомера, Канарські острови. Саме так там подається креветковий салат із авокадо. Будете на Канарських островах, обов'язково завітайте до Ла Гомера!
  • Мідії в білому вині та устриці з річки КРКА. На яхті ми завжди плануємо свою подорож так, щоб зайти на ферми та купити свіжі устриці та мідії.
  • Паста Болоньєзе. Яка ж поїздка не обходитися без макаронів по-флотськи, але на яхті ми готуємо виключно Паста Болоньєзе!
BBYachting
Рис з куркою/індичкою в кисло-солодкому соусі по-китайськи
BBYachting
Яєчня в листі цикорію
BBYachting
Яєчня в листі цикорію
BBYachting
Гарячі бутерброди Богданчики».
BBYachting
Спагетті з креветками в найніжнішому вершково-чесночно-синьому соусі.
BBYachting
Крем-суп із броколі, цибулі-порею, петрушки
BBYachting
Авокадо з креветками
BBYachting
Мідії в білому вині та устриці з річки КРКА
BBYachting
Паста Болоньєзе
Творіть, експериментуйте та насолоджуйтесь відпочинком на яхті!
BBYachting
BBYachting
BBYachting